Behandelingen voor kinderen en volwassenen

Een overzicht van de meest voorkomende behandelingen die we in onze praktijk uitvoeren.

Beugels kinderen

Een toekomst met een mooi gebit biedt zekerheid en gemak voor de toekomst. Uw kind zal minder vaak problemen hebben dan met tanden die scheef staan.

Als ouder is het verstandig om in overleg met de tandarts en orthodontist vroegtijdig eventuele scheefstand van de tanden van uw kind te ontdekken.

Beugels volwassenen

Het is inmiddels niet vreemd meer om als volwassene een beugel te dragen. Volwassenen kiezen vaak voor een bijna onzichtbare beugel vanwege de esthetiek.

Doorzichtige- of witte slotjes van keramisch materiaal. Of clear aligners (transparante hoesjes). Er zijn genoeg mogelijkheden.

Onzichtbare beugels

De onzichtbare beugel- ook wel clear aligners genoemd, wordt steeds populairder.  Dunne kunststof hoesjes die over het gebit worden geschoven als een bitje.

U heeft een aantal opeenvolgende aligners nodig bij deze behandeling. Iedere paar weken vereist een nieuwe aligner.

Dental monitoring

Sinds enige tijd maken wij voor de controles gebruik van een nieuwe digitale technologie. Met deze technologie kunnen we het verloop van de behandeling intensiever volgen, terwijl u de praktijk minder bezoekt.

Zodra u start met een beugelbehandeling ontvangt u een Scanbox. De daarbij behorende Dental Monitoring app (DM app) geeft u instructies hoe u elke week met uw eigen telefoon foto’s maakt van uw gebit. De foto’s worden automatisch via de app naar de praktijk gestuurd.