De praktijk

Orthodontistenpraktijk Culemborg is gevestigd aan De Raaf 7. De praktijk is eenvoudig bereikbaar en biedt ruime parkeergelegenheid direct voor de praktijk.

Vooruitgang en samenwerking

Als orthodontistenpraktijk geloven we in vooruitgang. Wij willen voorop lopen in orthodontische, technische en sociale innovaties. Innovaties die bijdragen aan een betere zorg voor onze patiënten.

Dat doen we elke dag. Samen met u, maar ook met onze collega-orthodontisten, tandartsen en specialisten zoals kaakchirurgen. Zo werken we samen vandaag aan de zorg van morgen.

Orthodontisten en tandartsen voor orthodontie

De orthodontisten voldoen allen aan de strenge kwaliteitseisen van de Nederlandse vereniging van Orthodontisten. (NNvO).

Orthodontist

Hans Kelderman

BIG 99021980302

Drs. Hans J.A. Kelderman MMSc – Orthodontist

Slechts weinig mensen hebben tanden die van nature recht staan. Gelukkig kunnen orthodontisten dit verhelpen en door de ontwikkelingen op de markt ziet men steeds minder van een beugel. Kelderman Orthodontie loopt voorop in deze ontwikkelingen en plaatst onder meer de beugels aan de binnenkant van het gebit of maakt gebruik van doorzichtige uitneembare beugels.

Zelfvertrouwen

Een gecorrigeerd gebit geeft het uiterlijk een positieve uitstraling waardoor het zelfvertrouwen toeneemt. Bovendien verbetert het de kauwfunctie en is het gebit beter schoon te houden, zodat de kans op cariës en infecties afneemt. De meeste kinderen komen als ze in groep zeven of acht zitten. Dit is de ideale leeftijd om met de behandelingen te beginnen. Een orthodontische behandeling duurt ongeveer 18 tot 24 maanden. Iedere vier tot zes weken komt de patiënt naar de praktijk voor controle en behandeling.

Wanneer

Het hangt van meerdere factoren af wanneer een orthodontische behandeling gestart moet worden. Dit zal bij een eerste consult in de praktijk besproken worden. Bij kinderen is het belangrijk dat er nog lichamelijke groei is en streven wij er naar om voor aanvang van de middelbare school te starten. Een verwijzing van de tandarts is overigens niet meer nodig.

Consult

Heeft u het idee dat uw tanden en/of kaak niet recht staan of denkt u dat uw kind toe is aan een behandeling? Maak dan eens een afspraak voor een oriënterend gesprek. Tijdens de eerste afspraak (het eerste consult) wordt een diagnose gesteld; hierna volgt de documentatie en tenslotte een uitgebreide uitleg c.q. bespreking van het behandelplan. Orthodontische behandelingen worden enkel vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Wij adviseren u om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar uw vergoeding.

Geregistreerd Specialist in het Orthodontisch Specialisten Register (BIG) en Lid van de Vereniging van Orthodontisten.
Specialisatie tot orthodontist aan Harvard School of Dental Medicine, Boston, USA.
Diploma Master of Medical Science (MMSc) aan Harvard Medical School, Boston USA.

BIG-registratie: 99021980302

Voor meer informatie over taakomschrijving, bevoegdheid en deskundigheid van de orthodontist, deze link: allesoverhetgebit.nl/tandartspraktijk/de-orthodontist.

Orthodontist

Carolin Gaastra

BIG 9909832002

Carolin Gaastra Msc – Orthodontist

In 2007 heb ik de opleiding tot tandarts aan de Universiteit van Barcelona afgerond. Na 3 jaar als tandarts te hebben gewerkt, ben ik in 2010 gestart met de opleiding tot orthodontist aan de Universiteit van Valencia, welke ik in 2013 heb afgerond.

Ik ben eerst werkzaam geweest in Nieuwegein en Hilversum. Sinds januari 2017 ben ik als orthodontist werkzaam bij Kelderman Orthodontie

Naast het op peil houden van mijn kennis d.m.v. het bijwonen van congressen, seminars en het volgen van trainingen, vind ik het gebruik van de laatste technologieën in de alledaagse praktijk erg leuk en bovendien belangrijk om behandelingen volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten te kunnen verrichten.

Met name de omgang met patiënten en het samen streven naar het beste resultaat, maakt voor mij het alledaagse werk erg leuk en motiverend.

De samenwerking en het creëren van een gezellige sfeer in de praktijk met collega’s en met patiënten vind ik ook essentieel.

Voor uitgebreide en/of gecompliceerde behandelingen werk ik samen met mijn collega’s, uw tandarts en indien nodig met andere specialisten zoals de kaakchirurg, parodontoloog, kindertandarts, implantoloog en/of endodontoloog.

Geregistreerd Specialist in het Orthodontisch Specialisten Register (BIG)

Voor meer informatie over taakomschrijving, bevoegdheid en deskundigheid van de orthodontist, deze link: allesoverhetgebit.nl/tandartspraktijk/de-orthodontist.

2002-2007
Opleiding tot tandarts aan de Universiteit van Barcelona.
2007-2010
Werkzaam als tandarts.
2010-2013
Specialisatie Orthodontie aan de Universiteit van Valencia.
2013-2016
Waarneming diverse orthodontiepraktijken.
2017-heden
Werkzaam bij Kelderman Orthodontie.

Mondhygiënisten, orthodontie-assistenten en ondersteuning

Alle ortho-assistenten en mondhygiënisten zijn gediplomeerd, nemen deel aan nascholings-activiteiten en worden gemonitord door interne en externe audits.

Office manager
  • Giovanna
Orthodontie assistenten
  • Christel
  • Yara
  • Wendy
  • Suzan
  • Tina
  • Geanne
  • Yvonne
Receptionisten
  • Yvonne

Impressie praktijk

Een impressie van onze praktijk.